Töväder

Ja , vädrets makter rår man inte över , det har vi sett ! Stormen Ivar drog  över oss förra veckan på torsdag natt ! Jag har aldrig varit så rädd , huset skakade , det blåste inomhus ! Det var riktigt otäckt ! Mest rädd var jag att det skulle hända nåt med stallet . Att det skulle komma ett flygande träd eller gren , och slå ut fönstren !
Som tur var så bedarrade stormen vid 03.00 - tiden , natten till fredag och då fick vi strömmen tillbaka ! Äntligen kunde man slappna av och somna en stund !
Här blev vi inte drabbade på nåt sätt ,  utom toppen på en stor gran , som hade landat så fint på ridbanan ! Skulle kunna använda den till en fin utomhusgran !
Det såg ut som  ett slagfält  här ute på gården , på fredag morgon ! Vi plockade igen de värsta kvistarna , och fick hämta igen snölassen hos grannen ! i
Denna storm orsakade ishalka på gården , svårt för våra schettisar att överhuvud gå till och från stallet !
 
Men jag hann iaf rida på torsdag fm , innan helvetet bröt lös ! Efter det har Diego vilat , fram till idag . Det har snöat någon cm , så jag provade att rida , men det blev styltor , så jag fick avbryta ! Inte kul att rida en häst , som snubblar på varje steg ! Men han kändes iaf pigg och  vaken , det lilla jag kunde känna på honom ! Det var + 3 gr. varmt och regnade !! Fy vad less man blir på det här skitvädret !!
Jag har bett Tomten om 3 dm snö till jul , hoppas att han har förstått detta !!!
 
Men man ska väl inte gnälla , jag lider med de stackars människor som fortfarande är utan båda el och telefoner !
För att inte tala om de stackars skogsägare som har fått sin skog nedblåst !!! Och så säger vädertjänsten att det kan bli fler stormar !!!!
Om det blir kallgrader i morgon , ska jag rida Diego !
 

Stormvarning !


Promenad och ridväder

Idag på förmiddagen tog vi en promenad , lilla Hammarsvängen ! Det är så skönt att komma ut på morgonen och röra på sig . Man kommer igång med kroppen , och alla sysslorna går mkt lättare ! Efter mockningen tog jag fikapaus , och hästarna fick sin lunchmat . Jag sadlade min springare och skrittade honom i 35 min. Försöker att rida ner den snö som har kommit  på ridbanan , innan det kommer mer . Ska ju tydligen bli mer snö , och mildare temp. Undrar om tomten har hört min önskan om 3 dm snö ????
Jag försöker att göra alla möjliga rörelser med min häst , så att han inte ska bli så uttråkad , nu när jag bara skrittar honom . Det blir skänkelvikningar , öppna , sluta , och fram  - och bakdelsvändningar . Även kombinationer med skänkelvikningar - sluta , på diagonalerna . En bra övning , han tuggar på bettet och skummar i munnen !
 
Snart får man börja med julstädningen och börja med inköpen inför julaftonen , så att man inte behöver göra allt i sista stund !

Luciafest på ridklubben !

Igår var vi upp till ridklubben i Ånge , där var Luciatåg med många ryttare och utsmyckade hästar. Lizette och Miranda red en fin spegelritt , men tyvärr så fungerade inte musiken ! Synd , för det var en taktfast upptempolåt , som vi bara fick höra några takter av !
Lizette fick en blomma för sina insatser i debuten på Intermediere 1 ! Det var ett jättebra initiativ från klubben !
Sune och Pumba var så fina i sin uppvisning , utsmyckade med lite glitter här och där !
Så kunde man köpa diverse bakverk också ! Vi köpte en burk kakor , 5 olika sorter , för 100 kr. gott fika fanns att köpa ! Parkeringen var full av bilar , har aldrig sett så mkt folk på ridskolan ! Kul !
När vi kom hem skrittade jag Diego i 30 min. Han känns väldigt fin , så jag ska fortsätta så här tills det blir bättre fäste ute på ridbanan ! Det är nämligen is under snön !
I morse vaknade man till -19 gr. !!!  Diego fick ha sitt halstäcke på sig , tillsammans med  vintetäcket , och Moyalie fick också vintertäcke på sig ! Eftersom hon är så gammal , vill jag ha henne varm ! Ingen ridning idag pga kylan ! Det blir så kallt , när man bara skrittar ! Blir nog en TV dag idag !

Äntligen SNÖ !!!!

Natten till idag fick vi äntligen den snö , som jag har längtat till ! Hoppas nu bara att den ligger kvar också !
Den här veckan har jag skrittat Diego , men det var inte så roligt ! Känns inte bra att skritta på is , även om han är broddad ! Jag spänner mig , och då för jag över spänningen till honom !
Har tagit träckprov den här veckan , och det visade att jag inte behöver avmaska varken Diego , eller Tingeling !
Det snöar nu också , och det yr och driver !

Globenhelg

Så ,  var då årets hästfest till ända ! Jag , Lizette och Miranda har haft en helt fantastiskt hästhelg i Globen ! Vi har bott på Globenhotell ! Nära till allt ! Mycket fina shower med vackra hästar ! Man blir ganska trött , trots att man inte utför ett arbete , men det tar på andra sinnen , när man ska suga i sig så mycket som möjligt ! Vi har varit dötrötta på kvällarna , så det har blivit tidigt kväll för oss ! Upp tidigt för att hinna äta denna fantastiska frukost , som Hotell Globen har , för att sen söka sig till sina platser ! Lizette har gjort ett kanonjobb, som har bokat allt , från buss-tåg biljetter , till platserna i Globenarenan inför de shower vi sett ! TACK LIZETTE !!!
Många kändisar har passerat förbi , och Miranda fick en bild på sig och Tinne , samt hennes autograf ! Och Tinne vann GP dressyren och även Kuren ! Inspirerande att se dessa skickliga ryttare ! Edward Gaal , samt många andra !
Så nu får man suga på den här karamellen lite då och då , så att den räcker länge !! Det blev lite shopping för mig också , det var mest schabrak som jag har lite brist på ! Annars har jag allt min häst kan önska sig !
Så då kan man sammanfatta detta med att vi har haft en HÄRLIGT , ROLIG HELG !
 

RSS 2.0