Nedräkning

i går följde jag med upp till Ånge , och tittade på när Miranda tränade för Peter. Så roligt att se , för det blir  bättre och bättre för varje gång ! Dom är så fina tillsammans !
I dag har jag skrittat Diego ca: 25 min. Det var 8,4 gr. varmt när jag satt av !! Helt otroligt ! Antagligen går den här lilla snön bort ! Tråkigt , jag som vill ha snö till 1:a advent !
Men skit samma , för jag, Mirre och Lia åker till Globen , fredag morgon !!!

Skrittar

Idag har jag skrittat Diego ute på ridbanan . Han fick vila igår , vill inte skritta varje dag , det blir lätt tråkigt för honom . 30 minuter blev det idag . och han kändes jättefin ! Lätt och mjuk i handen , mjuk i formen ! Han kändes pigg och alert , lyssnade på mig hela tiden.
I morgon tisdag ska jag följa med Lizette och Miranda till Ånge. Det är Peterträning. Miranda ska träna. Det blir kul att se , har inte sett honom under ryttare sen KM;et .
Men i eftermiddag ska jag och Aq.Mera åka tåg in till Sundsvall och äta , och ha trevligt ! Det ska bli så kul att träffas , det är länge sen sist ! Så åker vi tåg hem igen på kvällen , 20:08 från S-vall.
 

Till Ridhuset

Idag har jag varit in till ridhuset i Ånge , för att kunna  rida ordentligt ! Diego  har  haft sin viloperiod nu , men nu ska jag rida igång honom igen . Han var lite " kantig " i början , men efter lång framridning , mycket skritt och övergångar , så kunde jag börja  kräva lite av honom.
Jag red inte så länge , ca: 40 minuter , med många pauser , så till slut kändes han riktigt fin.
Jag har ju också haft vintervila , och det kändes ! Men det är som att cykla , det sitter i ryggmärgen ! Nu ska jag skritta honom resten av veckan , OM det inte kommer mer snö !!!
Mina vinterridstövlar gick sönder i en dragkedja i morse , så nu får jag köpa nya när vi kommer till Globen , nästa fredag !

En BRA dag !

Dagen idag började kanske inte så kul , det hade nämligen blåst ner ett träd i hästhagen ! Det låg över elstängslet i morse . Det var riktigt otäckt i natt , när det blåste som värst ! Jag fick kratta igen de värsta högarna av alla kvistar som hade blåst ner från pilen på tomten !
Idag har vi varit i Ånge , på klubben och tittat på Miranda . Hon red 2 klasser , blev 3:a i första klassen , LA , och sen red hon KM klassen i LB. Den vann hon på drygt 64 % . En mycket prydlig uppvisning ! Grattis , säger vi !
Och som avslutning på dagen , så har bästa Kjell Hansson varit här och  fixat tänderna på Diego ! Han var lite vass i överkäken , men det var lätt fixat ! Utan bedövning , som i fjol ! Man behöver inte cedera hästarna , när Kjell finns till hands ! Han är lugnet själv , och då blir hästarna det också !

Trist !!!!!

 Usch , fy sjutton vad trist det är nu ! Det går inte att rida , för det är stenhårt överallt ! Igår åkte jag med Lizette och Sune till Ånge , för Peterträning. Alltid lika kul att kolla på det ekipaget ! Sune var jättefin !!!!
Idag har vi varit i Rombäck och hjälpt Miranda när hon skulle rida på Pumba ! Hon vill att vi är där , när hon ska rida sin häst , OM det skulle hända någonting ! Då är hon inte ensam i alla fall !  Pumba var bitvis fin i formen.
Jag skrittade lite på ridbanan idag , men det är inte kul , med det här underlaget !
JAG VILL HA SNÖ !!!!!
En liten promenad blev det idag också ! Jag blir så trött av att bara sitta inne !!

Tömkörning

Miranda är hos oss i helgen , och vi passar hästarna i Rombäck. Utsläpp, insläpp och tillsyn med mat, mitt på dagen ! Även i morgon , men Lizettte och Marco kommer hem i morgon eftermiddag .
Idag har Miranda tömkört Tingeling , och hon blir bättre och bättre för varje gång ! Nu ska vi titta på trav , V 75.

Lite av varje

Gårdagen började med en morgonpromenad, för att sedan övergå till ridning av Diego. Han var jättefin , vi red lösgörande arbete , öppna , sluta , galoppövergångar , skänkelvikningar , öka och minska i traven, Underlaget var lite tungt , så jag red bara en halvtimme , men med kvalitet !
Efter det fortsatte husbonden och jag med städningen , det sista ! Sö skönt att det är gjort !
 
I dag började vi som i går , med en morgonpromenad i det fantastiskt vackra vädret ! Klarblå himmel , frisk luft ! Efter  stallsysslorna tog vi en fika , sen ska jag vila lite . Vi ska hämta Miranda i Rombäck , efter skolan , hon ska vara hos oss i helgen . Lizette och Marco åker till Stockholm i dag på nån sorts motorshow , tror jag , så vi ska ta hand om Malimis hästar i helgen ! De kommer hem igen på söndag ! Det ska bli så kul att ha Miranda här hela helgen ! Diego får vila idag , stenhårt på banan ! Det har varit - 4 grader i natt !!
 
 

Hovslgaren här .

I Morse var Jonas här och skodde om Diego , nu med sulor på vinterskorna , samt nya broddar ! Efter det gick hästarna ut , och jag och husbonden fortsatte med städningen av skåp och lådor !!! Skönt att ha det gjort inför julen ! Och vi sorterade bort allt  " skräp " som man har samlat på sig under åren !
Diego vilade igår , men idag longerade jag honom i 20 minuter ! Han var fin , klev på bra i traven , så jag var nöjd med honom ! Det var inga störande moment ute på ängen idag , så det var lugnt !
I morgon ska vi laga lite mat , inför helgen , samt veckohandla , för på fredag kommer Miranda hit ! Få se om jag får tid till ridning i morgon !

Måndag igen !

Veckorna går fort    ..... måndag och fredag !!! Morgonpromenad på förmiddagen . Sen stallet , mockning , och hämtar hästen , för ridning. Ridbanan är lös på ytan , men hård under ! Diego är världens kontrollfreak , idag var det dags igen ! Rådjuren promenerade ute på ängen , och då kan han inte äta ! Hela tider står han och kollar efter dem !
Nå , det gick ialla fall att skritta och göra travövergångar idag , så det blev en halv timme på hästryggen ! Bättre än ingenting , men det skulle inta vara fel med 2-3 dm snö nu , så man kan rida ordentligt ! I morse hade vi 3,9 plusgrader !!!!

Inte så mycket ........

Igår var det spännande saker utanför hagen !!! Diego fick syn på 3 rådjur , som sakta promenerade ner från E 14 , och över ängen , utanför hagen . Han sprang och visa upp sin fina passage , och blåste , såsom hästar gör när de är upphetsade ! Jag gjorde ett halvhjärtat försök till att skritta , men det var inte kul , på en isig , stenhård ridbana.
Efter 20 minuter gav jag upp ! Tröstade mig med att titta på V 75 istället !
Idag tog vi en promenad till Hammar , lagom promenad  för att få fart på gammelkroppen ! Mockning och iordningställande av mat , var det som stod på agendan idag ! Sen V 75 igen !
Så inte så mycket händelser här !!!
 
Nu vill jag ha SNÖ !!!

tömkörning

Dimmig morgon , ute alltså  ! Vartefter dimman lättar så förbereder vi oss för tömkörning  av Tingeling ! Med Miranda !
 
Jobb i stallet , tar in Tingeling för tömkörning på ridbanan. Borstning av Tingeling , tränsa , sela , och till sist köra ut på ridbanan ! Tingeling  är inte med på noterna till en början , men efterhand blir hon mer o mer medgörlig !
Vi jobbar med lösa skaklar , dvs , vi går bredvid , utan att sätta fast de lösa skaklarna i skakelremmarna !
Tingeling är faktiskt jätteduktig , hon stannat och startar på kommandon ! Miranda kör henne på ett föredömligt sätt !
För övrigt har jag och Veronica varit på gravarna , och tänt ljus , för våra nära och kära , som gått bort under året !
Önskar er alla en trevlig helg ! Spööök !!!!!
 
 
 

RSS 2.0