Höhämtning

Idag har vi hämtat hö hos vår höleverantör i Stöde. Grönt , fint hö , som Moyalie tycker så mycket om , Diego får vila idag , har har arbetet 5 dagar , så idag var det lämpligt att lägga in en vilodag . Vi har oxå vilodag idag , men i morgon blir det promenad igen . Det har tinat otroligt mycket sen i helgen , man ser från dag till dag att snön sjunker ihop , och den blir porösare. ! Härligt !
Häromdan när "gubben " och jag tog en promenad , låg  en vacker räv vid vägkanten , och han tittade direkt på mig ! MEN den var död !!! Påkörd här uppe på E 14 ! Den var så vacker och fullpälsad , men så död !!! Stackare !!
Hoppas att det fina vädret håller i sig över påsken !!!

Upp och Ner !

Så kan man beteckna veckans aktiviteter ! Jag har ridit och longerat Diego , men jag har inte kännt nån vidare glädje i arbetet ! Har ändå jobbar honom 4 dar hittils i veckan .  Han har kännts jättefin i formen , jag har haft solen till hjälp , så jag ser hur han ser ut i formen ! Underlaget är väl inte det bästa, så här års , dvs, det är is under snön ! Men jag får göra det som går att göra med honom !Allt jag gör , är bättre än ingenting !!
Så man får säga att Diego är i uppförsbacke , men jag känner mig som jag är i nedförsbacke !!
Alltså , det kan bara bli BÄTTRE !!!!!

Vår Blogg.

Jag , Marianne , har en nystartad blogg , och här tänker jag berätta lite om mig och min familj . Jag är gift med Bernth , fd. musiker , vi har haft hästar i 29 år . De hästar vi köpte för 29 år sedan , en arab , en schettis , är det bara schettisen som fortfarande är kvar i livet ! Min första häst blev en arab , Kitz , köpt hos Svarta Hingsten i Kovland . Som sällskap till henne köpte vi ett schettissto , 7 månader . Moyalie , hon  är  fortfarande i livet , men Kitz fick vi ta bort efter att hon drabbats av cancer i njuren ! Efter Kitz köpte vi ännu ett arabsto , Saga , oxå från Svarta Hingsten , som blev en riktig pärla i dressyren ! Min dotter Lizette vann allt man kan vinna med henne ! Jag tog senare över henne som min läromästare , när Lizette skaffade en ny häst , ett halvblod ! Vi har haft en schettisvalack , Terry , sen han var 4 år ! Han föll för åldersstrecket som 26 - åring ! Så det är bara Moyalie som har överlevt alla hästar här på gården ! Nu kan man se att hon har tacklat av , det är tänderna som felar även för denna schettis ! Men hon äter , dricker , bajsar , kissar , och även springer i hagen , när det passar henne !!
Jag har min arab , Diego , som jag tränar dressyr med ! Har tränat för Maria Berg i 9 år , men nu har Maria flyttat från Ånge ridklubb , till Ockelbo , så det blir inte lika mycket träning nu .

Kall , vacker morgon !

En  ny kall morgon , - 21,7 gr . klockan 06;00 . Hästarna ut som vanligt 07:30 , därefter mockning i stallet . Tar en promenad med " gubben " , därefter longering av Diego . Han ser avspänd och fin ut i longeringen ! 20 minuter räcker gott och väl ! Skriver mer senare !!!

Fortsatt Kallt

Ja , natten har varit kall ! -20 gr. i morse kl.06:00 En elektriker kom hit i morse för att fixa strömmen till stallet , som försvann på måndag kväll . Det var snabbt fixat. Red ett joggingpass efter lunchen . Det går att trava riktigt bra på isen ,   tack vare att det kom lite snö . Red endast 30 minuter , bara lösgörande arbete eftersom han fick vila igår !
Efter ridningen tog husbonden och jag en promenad på 40 minuter,
 , så nu har jag motionerat nog för idag ! Solen värmer , men det måste bli varmare temperatur för att det ska tina ! Men det kan bara bli bättre ! Det ser ut att bli en kall natt igen , men det är bara att gilla läget !

Vilodag

Idag har jag inte ridit , kallt på morgonen , lite blåsigt , snårvind på dan . Men gubben och jag har gått en kortare promenad iaf.( gubben = Bernth ) Det ska bli en aktiv vecka till veckan , v 11 , då hoppas jag kunna rida mer . Hoppas kunna rida igång Diego igen , så att jag kan vara med och träna för Maria snart ! Veckan som varit kan man säga har varit aktiv vila !! Men det är säkert nån mening med det oxå !!!
 
 
 

Vilodag

Idag har jag inte ridit , kallt på morgonen , lite blåsigt , snårvind på dan . Men gubben och jag har gått en kortare promenad iaf.( gubben = Bernth ) Det ska bli en aktiv vecka till veckan , v 11 , då hoppas jag kunna rida mer .

Vinter igen !

I morse vaknade man till - 21 grader !! Visserligen blir det varmare med solens hjälp under dagen , men man blir inte manad till nån aktivitet idag ! Kanske senare idag , men jag ska kolla på travet , samt kolla Online på Lizettes resultat från Kungsnäs , S-vall idag.
Nu kallar stallet med mockning !!

Tingeling och Moyalie

Ja , det är våra två schettisar . Tingeling är 4 år , svart , tvivelaktig härkomst , men jag tror att det är lite arab i henne ! Hon beter sig så ibland ! Dvs. svansen rätt upp i luften och huvudet rakt fram ! Hon är Diegos lilla skyddsling !
 
Moyalie är 29 år , av holländsk stam ! Hon har full stam , fin dessutom ! Själv är hon väl inte precis bildskön , hon har underbett , tungt huvud , är x-bent , men hon är världens  " finaste " schettis ! En riktig älskling !

Skritt

Ja , det blev 25 minuters skrittande idag . Men först gick jag och husbonden på 30 minuters rask promenad , därefter blev det ridning. Idag red jag skänkelvikningar , öppna , sluta , volter . Ja , jag försökte att göra allt med Diego idag , dvs . det man kan göra i skritt på is ! Inte så himla kul , men det är iaf bättre än att inget göra !
Det verkar åter bli en kall natt , så det blir värmen på i stallet , så inte vattnet fryser !

Kallt

Vaknar till en kall fredag morgon , 11 grader kallt !!! Solen skiner och det ser ut att återigen bli en fin dag , men kall ! Jag ska rida under dagen , då det blir lite varmare . Återkommer senare !

Skrittar

Idag har jag kunnar jobba lite med Diego . Inte så blåsigt som tisdag och onsdag . Jag skrittade 30 minuter ute på ridbanan , mjukade upp honom  med olika övningar . Det är jätteisigt , med snö ovanpå , på ridbanan , men på övre volten börjar det bli lite mer poröst . Med lite varmare temperatur så blir isen mjukare , och då vågar jag rida på mer .
Gårdagen var väldigt blåsig och då motionerade Diego själv i hagen ! Han visade hela registret , trav , galopp, passage och piaff ! Härligt att se ! Just nu är det soligt och fint ute , och jag hoppas morgondagen blir likadan !

Blåsigt

Det ser inte ut att bli någon ridning i dag . Det blåser alltför hårt , så det blir nog några dagars ofrivillig vila för min häst ! Tråkigt , men inget jag kan styra över ! Bara att hoppas på att vinden avtar . Vi har fått vänja oss vid  sånt här väder sista tiden . Solen skiner i allafall , man kan ju glädjas över det !

Isbana

Efter lunchen idag blev det en liten promenad. Det är lite lättare att promenera nu när det har tinat upp efter vägarna . När hästarna ätit sin lunch tog jag in Diego för att göra honom redo för en skrittur , på ridbanan. Jag trodde att det skulle gå bra att skritta iaf , men det är hård is under snön som kom i helgen , så det var inte så kul ! Jag spänner mig hela tiden , och då för jag över det till hästen ! Så jag gav upp !! Hoppas på varmare väder , så att isen blir mjukare .
Ikväll ska jag ut och äta med mina tjejkompisar , på Bykrogen ! Ska bli kul att träffas igen ! Länge se

Mariaträning i Bräcke 2013 -03 -02


Ny blogg !

I dag har Miranda hjälpt mig att starta en blogg , så nu lägger jag ner min hemsida !

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0