Mjuka upp !!!!

Idag har Lizette hjälpt mig  med Diego ! Det var nödvändigt ! Han är stel i sina sidor , vill gärna räta ut sig och tar inte stödet på yttertygeln ! Han försöker hela tiden att komma undan jobbet , så jag måste hålla efter detta. Nu har jag fått en läxa att träna på tillnästa gång ! Jag ska rida honom i den låga , runda formen och ställa igenom honom ! Lizette red honom först , och sedan fick jag sitta upp , för att känna skillnaden på honom !
Det blåste riktigt hårt , mellan varven , och då spänner jag mig lite , men tydligen så bryr sig inte Diego , säger Lizette ! Jag får inte spänna mig när jag rider honom , för det känner han förståss !
Ser framemot nästa gång Lizette kan hjälpa mig !!!

Vårluft !

Idag har jag ridit Diego på en nyharvad ridbana. Det har torkat upp riktigt bra , fast LITE snö ligger kvar i de skuggiga partierna , men det går fort bort nu ! Diego var fin idag i både traven och galoppen , även om jag inte har börjat jobba honom så jättemycket i galolppen än ! Har börjat med galoppfattningar och övergångar i trav -  galopp , och det funkar precis lika bra som förut.
Jag vill ändå ge honom en mjukstart , eftersom han inte har varit igång riktigt . Det blir mer o mer jobb vartefter som underlaget blir bättre , och Diego mer igång !
Vi var till Rombäck och fikade idag  , och där satt vi ute en stund i värmen, så skönt ! Jag har faktiskt börjat med lite " vårbruk " idag , alltså med krattningen . Här finns en del att kratta , så man får börja i tid .

Back on track !

Nu har vi kommit igång igen efter den  ofrivilliga vilan ! Diego har arbetet tisdag , onsdag och i dag torsdag . Vi får anpassa ridningen efter underlaget just nu. Det har torkat ganska bra på stora mittvolten , så där kan man jobba lite. Har börjat med övergångar idag , vilket jag kommer att utveckla senare under veckan. Idag gjorde vi några galoppfattningar oxå .
Är så glad att det inte var nåt allvarligt fel på Diego , det var som att vinna högsta vinsten ! Nu ser vi framåt igen , och hoppas på solken och varmt väder , så att det torkar upp ordentligt på ridbanan. Nu har det regnat lite under dagen , så vi får se hur banan är i morgon . Kanske lägger jag in en vilodag i så fall.

Klinikbesök

Idag har vi varit på Hästkliniken på Bergsåker med Diego. Han har hostat lite konstigt sista veckan , så jag ringde i fredags , och fick tid i dag klockan 09:00 . Det blev en snabb undkersökning , vet, tittade med  kameran i halsen på honom , och såg LITE slem. Hade han varit en travare skulle han fått starta !!!
Jag blev jätteglad att det inte var nåt allvarligt fel på honom , och att vi åkte in och fick en hälsoundersökning på honom ! Så efter 10 min, kunde vi lasta och åka hem ! Han ska vistas ute , vilket hästarna här hos oss gör varje dag , så det var det råd jag fick !
Pga dettal lilla " problem " har jag inte ridit och ansträngt honom , utan bara skrittat honom eftersom jag inte visste vad det var för fel på honom !
Fr.o m . i morgon börjar jag så sakta skritta i gång honom igen , och så småningom börjar jag jogga honom .
Ja , det är orsaken till den dåliga uppdateringen den sista tiden , men jag tänker bli bättre på det nu !!

Trist

 Gårdagens inlägg försvann ! Nåja , jag gör ett nytt försök idag ! Det jag ville säga var att man ska ha lite dj....aranamma för att klara av den här årstiden !! Börjar lessna på vintern , och att det aldrig blir riktig vår ! Jag longerade Diego igår , och han var lagom inspirerad !! Pälsfällningen påverkar honom ganska mycket , tror jag !
Underlaget på ridbanan är trist , både löst och isigt ! Inget drömläge precis ! Återkommer senare med ett nytt inlägg ! Firade Oliver igår , han fyllde 19 år ! Helt otroligt att grabben hunnit bli så gammal ! Det måste betyda att jag oxå har blivit äldre !! Barnbarnen kommer i kapp mig på slutet !! God smörgåstårta fick vi , och en trevlig stund med delar av släkten !
 

Dj........aranamma !!!!


RSS 2.0