På G Igen !

Nu har vi äntligen fått snö , så att jag kan börja jobba med Diego igen . Här har vi haft riktig isbana på ridbanan , och ute i hästhagen ! Jag har inte vågat ge mig ut på ridbanan förrän nu , för nu har jag en riktig brodd , som biter bra . Bernt har skottat bort det översta lagret snö , så att det inte är bara is man går på.
Har börjat att skrittat  Diego varannan dag , 20 minuter , vid hand , och det ska jag fortsätta med i ca 3 veckor för att få i gång honom ordentligt. Denna vecka blir det månd. onsd. fred. sönd. Och fr.o.m. idag ska jag utöka skrittpasset med ca 10 minuter varje gång .
 
Efter detta ska han börja ridas igen , och då i lugnt joggingtempo. Det skulle behövas lite plusgrader så att snön sätter sig , men det blir väl kanske framöver. Jag kan rida på ängen också , nu när det blivit mer snö.
Det ser ut som nästan 4 dm nysnö , som kommit under en vecka , jag ska mäta ordentligt nån dag så får vi se .
 
Men det känns bra att komma igång igen , efter en lång vintervila för  Diego . Han har aldrig haft en sån här vila , men vi har heller aldrig haft ett sånt vinterväder , som nu, utan snö .
 
Idag ska vi hämta hö , sen blir det promenad med Diego .

GOTT NYTT ÅR !

Ja , så har man genomlidit nyårsnatten och nyårsdagen , med allt vad det innebär av snällare och raketer ! Här i Komsta var det  lika djävligt som det brukar vara med smällare ! Ändå hade Bernth pratad med våra närmaste grannar , och dom respekterade vår önskan att inte skjuta nära stallet ! Men de andra grannarna var inte lika förstående !!
Vid 12 - slaget gick vi ut till stallet , och där var Diego jättestressad , som han brukar vara vid nyårssmällandet ! Det dröjde en stund innan han hade lugnat sig , och vi kunde lämna dem !
Men på nyårsdagens eftermiddag var det dags igen ! Då sköts det båda raketer och smällare utanför ridbanan ! Samma elände igen !!!
Nåväl , nu har det lugnat sig . och jag har skrittat Diego idag , 15 min. uppsutten skritt , och 10 min. vid handen ! Han har haft sin vintervila nu , eftersom underlaget har varit uruselt ! Bara blankis överallt ! Bernth har sandat ute i hagen , så att schettisarna ska kunna gå ! Nu hoppas jag att det kommer snö , så att jag kan sätta igång Diego igen , såsom han brukar när han är i bra form !
I går kväll när jag skulle natta hästarna , upptäckte jag att Moyalie inte mådde bra ! Hon hade ont i magen , rullade sig i boxen flera gånger , så det var bara att massera henne och försöka få igång magen på henne . Bernth gick med henne , och jag masserade magen tills jag kunde höra att magen bullrade på henne. Jag hade svårt att sova , eftersom jag var orolig  för henne , men somnade så småningom ! Och i morse var hon som vanligt igen !
Tack o Lov för det , hon blir 30 år senare i år !
Maria Berg o Saga kom och hälsade på oss idag ! Jätteroligt ! Länge sen vi sågs ! Alltid lika roligt att träffas !

RSS 2.0