Vår !!!

I måndags longerade jag Diego i 20 minuter , skritt - trav övergångar . i går tisdag gick jag med honom , och Bernth avlöste mig , så det blev 25-30 minuter i skritt.
I dag onsdag , har jag ridit i skritt på ridbanan , det går inte att göra annat pga underlaget.
Det är is , grus , is , som han trampar igenom , så det är svårt att få till något ! Men , huvudsaken han får röra på sig , för vinterhullet måste bort nu !!!!
För övrigt har jag hängt ut min första tvätt för våren !!! Så skönt att få hänga ute , det luktar så gott av tvätten !
 

skrittar

Idag har jag skrittat Diego på lina , ute på isen på ridbanan. Det är f.n. det enda man kan göra . Vi fick 1 dm snö också under veckan , men den får faktiskt ligga kvar. Körde igång på morgonen innan det blir plusgrader , för då blir det styltor ,  och vi tog av sulorna vid förra veckans skoning , typiskt att det kom snö då , som ligger kvar !!!
Pälsfällningen är i full gång , och det märks på honom. Han är lite loj !
Men , men , bättre tider skola komma , hoppas jag !
 

Skrittlongering

Vi började dagen med en promenad till Hammar. Sen tog jag in Diego och gjorde iordning honom för longering. Trodde att jag skulle kunna vara på ängen , men där var det stenhårt , så jag började med skrittlongering där , och sedan gick vi in på ridbanan , men där gick det igenom isen , så det var heller  inte bra ! Men han fick i alla fall röra på sig lite !
Skulle behövas mycket värme för att tina på ridbanan , men nu ska det visst bli kallt igen , så det lär väl dröja !!
så jag får väl promenera med honom så länge !!!
 
 
 

Vårkänslor

I går , torsdag red jag ett pass på Diego. Ridbanan håller på att tina upp , men det är vissa partier som fortfarande är väldigt isig. Men jag red där de var ridbart. Började som vanligt med skritt i 10 minuter , sen joggade jag honom i trav , båda på rakt spår och på volter .
 
 Han känns väldigt mjuk i handen , om än lite låg i formen , men de ska vi jobba upp ! Kunde faktiskt göra en del galoppövergångar också !
Red inte mer än 30 minuter , och det räcker , om jag jobbar honom effektivt ! Vill inte sitta och nöta på honom bara för att få tiden att gå !
Idag fredag , kan det bli vilodag , det har regnat ganska mycket under tidig morgon , så underlaget idag var inte bra ! Väntar på det underbara vädret som ska komma fr.o.m i morgon . och då blir det säkert mjukare på banan !

skrittpass

Ja det är inte så  mycket mer man kan göra just nu ! Det blir styltor ! Men jag tränade lite på några nya övningar , och lite av varje av allt det andra som vi kan. Diego känns väldigt mjuk i handen och fin i formen , och jag tror att han tycker det är roligt att jobba igen. Detta gjorde vi igår !
Nu börjar  isen ute på ridbanan att luckras upp , och Bernth har har kört ner lite snö där ute med 4- hjulingen , så kanske det inte fastnar lika mycket !
 

RSS 2.0