Vårkänslor

Idag har jag ridit Diego i ca: 30 minuter . Underlaget på ridbanan är uruselt ! Knöligt  och isigt ! Men jag kan i alla fall skritta honom , och mjuka upp honom . Och allt jag gör med honom  är faktiskt bättre än ingenting !!
 
I söndags longerade jag Diego , och han såg ut som vanligt ! Inget avvikande i varken skritt eller trav . Han fick jobba lite extra , då det hade kommit ca: 1,5 dm nysnö så det var bra underlag just då .
Tisdagen red jag honom i 30 minuter . Så nu får det gärna tina , så att all is mjuknar upp , och då kan jag fortsätta med övergångarna.
Nu har även pälsfällningen börjat på allvar , så han får B-vitaminer varje kväll , och det gillar han !!!

Skritt - trav- övergångar

Då har vi klarat av denna vecka , där jag skrittat och ridit travövergångar i 25 - 30 minuter  varje gång. Diego känns jättefin trots den långa vintervilan , men jag har försökt att ge honom de bästa förutsättningar för att kunna gå vidare,
Denna vecka har vi jobbat måndag . onsdag och torsdag . Idag fredag har vi hämtat hö . Vi åkte tidigt på morgonen pga snöfall . Snön kommer inte uppifrån . utan från sidan ! Det blir mer o mer snöfall ju längre dagen lider , så idag får nog hästarna gå in tidigare !
Men det känns så skönt att jag är i gång igen med ridningen , för det kändes lite knarrigt från början ! Men det är som att cykla , det sitter i ryggmärgen !!!!
Nästa vecka ska jag jogga honom mer i traven , och även börja med galoppövergångarna !

Rider igen !

I måndags och i dag , onsdag har jag ridit Diego. Börjar med skritt i korta perioder , 20 - 25 min, eftersom han har vilat sen den 16 dec. Även jag har vilat , så jag tänker gå varsamt fram med  oss ! Jag trodde att han skulle kännas stel och oböjlig , men icke , han känns mjuk och fräsch och pigg !
Planen nu är att rida honom varannan dag i skritt i någon vecka eller två , för att sedan övergå till att jogga igång honom , och göra övergångar , det beror ju på hur han känns !
Så kul att få komma igång igen , har bara längtat att få rida honom ! Vi har ju skrittat honom för hand i 3 veckor , mellan 20-30 minuter , beroende på hur vi själva har mått ! Båda Bernth och jag har varit sjuka i influensa , med hosta o feber , så det har tagit hårt på krafterna. Men  nu känns det ganska bra , och jag orkar mer!
I Morgon torsdag ska vi hämta spån , så då får Diego vila , men på fredag  tänker jag skritta honom igen !
 

RSS 2.0