Joggar

Idag har jag ridit Diego i lätt uppmjukning . Han vilade tisdag , longerades onsdag och ridning idag . Han var jättefin efter ett tag , från början bet han fast i bettet , och jag fick jobba loss det i munnen på honom ! Jag flyttade honom , böjde loss , gjorde övergångar , och till slut var han jättefin ! Lätt  i handen , lyssnade på mig , ja , jättefin !
Jag red 35 minuter , ganska intensivt, det var också rätt så varmt här på kvällen !
Diego är jättepigg , och det är bra . så kan jag jobba honom lite mer framöver !
I morgon blir det mer jobb !

Dressyrträning !

Idag har jag och Miranda ridit för Lizette. Miranda kom hem till mig med sin häst Coco , så vi tränade på min ridbana . Den har nästan varit under vatten , efter de senaste dagarnas regnande , men Bernth harvade i morse , så det hann torka upp ganska bra . Jag har ridit Diego såsom Lizette har sagt att jag ska göra , för att få honom mjukare i sidorna , dvs, jag får böja igenom honom ordentligt . Han har blivit mjukare , men det återstår mycket jobb . Det jag ska tänka på att hålla honom rakare i vänster varv , och inte förböja halsen ! Jag får rida mer på yttertygeln , och ställa igenom .
Diagonalslutorna måste jag jobba mer med , han ska vara mer formad runt skänkeln , han vill gärna räta ut sig , och då blir det ingen sluta .!
Men i övrigt var han jättefin i båda galoppen och i traven , så jag är jättenöjd med honom. I morgon ska jag mjuka upp honom och jobba vidare med detta , men ett litet kortare pass.
Miranda är otroligt duktig med sin Coco , och hon ska tävla på tisdagkväll , det ska bli så kul att se !

fortsatt jobb !

Jag har fortsatt jobba Diego såsom Lizette  vill att jag ska rida honom , dvs att hålla
honom mjuk i innersidan . Och jag tycker , såsom jag har ridit honom  den sista veckan , att han är mjukare och lättare att ställa i båda varven ! Igår prickade jag in ridningen precis när det blåste som värst , och då reagerade Diego ! Han brukar inte bry sig om blåsten , men han tyckte inte om den sorten , som blåste då !
Jag var nära att åka i backen , men jag lyckades hålla honom , och också driva på honom framåt , så att han fick annat att tänka på !
Detta hände när jag skrittade fram honom , men sen var  han som vanligt igen , dvs han brydde sig inte , så det var bara att rida på ! Det blev en halv timmes ridning .
Idag , måndag har jag longerat honom , mest för att vi har jobbat med att mocka ur hagen , samt att städa bort en massa pinnar och annat , så jag orkade inte göra nåt annat ! Jobbet med hagen tog faktiskt hela 4 timmar !
Men jag måste ju säga att vi hade bra hjälp idag ! Tingeling  eller Svarta Satan , som hon också kallas har hjälpt oss hela tiden !!! Vi har haft varmast i Sverige idag + 22 grader i T-hammar !!!!

RSS 2.0